Sisi jää ministeriksi

 

Hallituksen vaihdos Egyptissä ei vielä johtanutkaan armeijan komentajan Al-Sisin eroon puolustusministerin hommista. On arvioitu että talouden kurjuus oli yksi syy vaihtaa ministereitä. Mutta jotainhan Sisi hautoo! Kyllä kaikki tämä imagonkohotus ja julistekampanjat ennakoivat uuden halukkaan diktaattorin aikeita. Ja rajoittamaton valta tunnetusti sokaisee.

 

Tämän uuden hallituksen pääministeri sanoi tuoreeltaan, että tärkeä hanke olisi elvyttää turismia ja siinä keskitytään muihin kohteisiin kuin Kairoon ja pyramideihin. Hän mainitsi erikseen Hurghadan, Sharmin, Luxorin ja Assuanin. Ilmeisesti arvio piti sisällään eräänlaisen lupauksen että näiden paikkojen turvallisuudesta huolehditaan.

 

Turistin ei juuri tarvitse kantaa huolta mellakoista eikä tihutöistä. Sotilaita riittää, mutta en olisi kovin vakuuttunut noiden nuorten poikien taidoista. Jos todella taitava ja kokenut sissiporukka haluaisi jonkin terroriteon tehdä, ei noista pojuista olisi juuri estelemään.

 

* * *

Caravanserai korjataan

Janne ja Mirva ehtivät onneksi aistia kivan tunnelman, joka tässä erikoisessa, savesta tehdyssä myymälässä oli sisällä. Nyt yllättäen isäntä

oli päättänyt korjata koko rakennuksen, sillä saviseinät olivat kallistuneet ja murtuneet useista kohtaa. Katto on juuri purettu ja seiniä murennetaan käsityönä. Ilmeisesti tarkoitus on käyttää savitiilet uudelleen.

talossa%20ja%20taloja%20kaduilla%20032-n

Talo ei ole Caravanserai, mutta kovin saman oloinen asuintalo.

Juttelin omistajan kanssa, joka on samaa sukua tässä kanavan varrella olevien kanssa, kaikki kai serkkuja ja näiden vaimoja, kuten minunkin vuokraemäntäni. Hän totesi että olen tervetullut kaikkien pihoille ja sinne kaupan päätyyn onkin juuri muurattu uusi uuni, josta taas alkaa saada tuoretta leipää. Siihen ympärille pojat muurasivat jo tuulensuojaksi seiniä ja väsäävät katonkin. Isäntä suunnittelee istuttavansa kanavan reunalle hedelmäpuita ja siistivänsä rannan, joten siitä tulisi ihan kiva mesta. Valitettavasti mulla ei aika riitä seuraamaan projektia valmiiksi asti, se olisi ollut kiinnostavaa.

 

Uusi puoti perustetaan betonianturalle, sillä kanavan varressa maa liikkuu ja särkee savirakenteita. Hän on suunnitellut rakentavansa myös toisen kerroksen ja siihen pari studiota vuokrattavaksi. Kehuin ajatusta ja hän oli kysellytkin turisteilta, mitä nämä asunnoilta odottavat ja aivan oikein tajunnut, että isot huoneistot eivät ole kysyttyjä. Sinne tulee myös pieni oleskelutila, jossa voi ottaa soneloa ja katsella iltaisin valaistuja vuoria drinkkejä naukkaillen.

Isäntä vakuutti että puoti tehdään samantyyliseksi ja ilmeisesti myös ulkoseinän kuvitus palaa joskus.