Talvi ja ensilumi

 

Eilen röntyilin itseni nurin ulko-ovella. Molemmissa käsissä oli tavaraa, joten en saanut estetyksi kaatumista ja ranteet osuivat betonilevyn reunaan ja nyt on kummassakin side, kun tuli verinaarmut. Silloin ei ollut edes lunta joka sateli vasta aamuyöllä. On mulle ensilumi tänä talvena ja toivottavasti viimeinenkin.

 

Menin apteekkiin saamaan ensiapua ja siellä myyjät totesivat, etteivät saisi antaa hoitoja. Lopulta kumminkin taipuivat auttamaan, kun taisin olla surkean näköisenä. Ostin sitten sidetarpeita, kun ei sopivia ollut himassa. Tuli vaan mieleen, että Luxorissa ei olisi kukaan epäröinyt avun antamista. On Suomessa niin outoja asenteita!? Että apteekin porukat ei saa sitoa haavoja!

 

* * *

Nyt on lähtö linnunpönttötalkoisiin. Voi siellä tehdä myös lepakoille päiväpiilon ja pönttöjä periaatteessa vaikka liito-oravalle tai talvikodin siilille. Eilen oli valmistelutalkoot, sillä lautoja pitää valmiiksi pätkiä, että lapset ja aikuisemmatkin voivat helpommin kasata määrämittaisia pönttöjä.

 

Tein uusia opasviittoja, joihin tuli vain texti PÖNTÖT. Niitä ei kuitenkaan voinut viedä ulos, sillä ne olisi varmaan kelvanneet nuorisolle. Olisi ollut kiva jekku viedä nuoli osoittamaan jonkun kotia. Perjantai-ilta ja nuorisoa tavan mukaan liikkeellä, jos ei sitten pyry ja tuuli hiukan hillinnyt.