Abdyn kanssa tehtiin ostosreissu, ensin mp:llä rantaan ja lautalla yli. Kävellen paineltiin ensin rantaa vasemmalle ja uuden Luxor-hotellin kohdalta kohti seremoniakatua ja koptikirkkoa. Ohikulkiessa kyselin kirkon kohtaloa ja surullista kyllä se aiotaan purkaa seremoniakadun tieltä. Mutta hallinto on antanut uuden paikan ja ainakin osittain rakentanut sen jonnekin rautatien lähelle. Täytyypäs tutkia tilanne. Siitä painettiin seremoniakadun eli sfinksikujan yli ja ihan heti kulmassa onkin iso valotuotteita myyvä kauppa. Samalla puolella kuin Hotelli Emilio, mutta siitä Karnakin suuntaan noin 500m.

Todella hyvin varustettu myymälä kahdessa kerroksessa. Sisällä upea portaikko jossa välitasolla ledein valaistu iso peili.

Tavarat hyvin esillä, valoakin riittävästi. 

Oli modernia ”Eurooppalaista” kopiokamaa ja sitten vanhanaikaista, kuten meillä 50-luvulla.

Valaisimalleja oli paljon, varmaan kymmenen kertaa kotimaisen Prisman tarjonta. Oli jopa yksi kattovalaisin, joka oli kopio yhdestä IKEAN mallista. Saattaa olla samaa tuotantoa, koska hintakin oli ”kova”, 750LE, varmaan Kiinasta.

Hassu juttu, mutta ostin tänne LIDListä kolmen patterivalon setin, noin 5€ siellä. Lähes saman asian ajavia yövaloja oli tarjolla hintaan 5LE/kpl eli edullisemmin.

Katselimme OH:n kattoon kahdelle kierreloistevalolle varjostimia. Tämä kauppa oli niin hyvin hoidettu että varjostimia sai irrallisina. Mukaan lähti pari katkaistun kartion muotoista, ihan tavallista varjostinta, joiden lähtöhinta oli 70LE/kpl. Lopullinen hinta saattoi laskea kun oli isompi ostos ja tinkijä mukana. Varjoissa on ohut kultapunos reunassa, jota ehdottivat vaan revittäväksi pois kun motkotin siitä. Mutta olkoon nyt maan staililla sekin. Kultapunos savitiilitalon katossa, heh!

Myymälä oli ihan hyvin kalustttu ja siisti. Asialliset hyllyt ja muu esillepano.

Ostin myös saksalaisen 3x50cm ledivalolistan, joka sopii keittiön yläkaappien alle. Tarvitaan vaan kapea alumiinilista peittämään niitä, mutta koska sitä on saatavissa ja kaapeissa on aluvetimet, ajattelin että menkööt nyt sekin. Pakkauksessa on suomenkielinen opasteksti eli myydään myös meillä. Maksoin setistä 70LE. Olisi kiva tarkistaa mitä siitä riistetään kotimaassa, tuote on BRILONER Cook&light-sarjaa nro 2468/150D.

Takana seinällä meilläkin myynnissä olevia 3 lampun kattosarjoja, joita tulee Kiinasta ja myydään kaikkialla.

Matkaan lähti pari pöytävalaisinta kummallekin työ- ja lukuvaloksi. Edelleen 1,5m jatkojohto 3-rasiaisena ja kytkimellä, 30LE, 5m jatkojohto kumia 40LE. Landella rautakaupassa saa varmaan pulittaa saman euroissa. Vielä löytyi espanjalainen ovikello piano-hälytysäänellä sekä jotakin tarvikkeita jolla korjataan sellainen pikkuseikka, että kaikki kaupan olevat normaalit pistorasiat ovat pystyreikäisiä. Se ei taas ole sopinut saksasalaissuunnittelijan ajatusmaailmaan, ja LIDL ostos liiketuunistin-yövalosta vaatii erikoiskikkailua jotta tunnistuskeila saadaan vaakatasoon. Onneksi ovat saaneet tarjolle rasioita joiden asennon voi vaihtaa 90 astetta, mutta tuote löytyy vain erikoisliikkeestä.

Siirryimme vossikkakyydillä Mahatta-kadulle aseman eteen, josta Abdy osti itselleen kyökkiin tuulettimen. Vaimonsa ja systerinsä olivat lähellä kännykkäostoksilla (vaaleanpunainen simpukkamalli, tottakai) ja yhdessä matkattiin mikrobussilla suurten kantamustemme kanssa Soukin jatkopäähän, sinne Emilion lähelle. Naiset kantoivat vuorotellen perheen Noiri-prinsessaa, joka oli täydessä unessa. Siellä kävi matka kangaskauppaan, josta perhe osti kankaan 6 miesten kalabeijaan.

Tässä pitäisi olla kuva kangasta mittaavasta kauppiaasta, mutta vuodatuksen kuvitus tökkii taas

Kangasta menee 3m ja laatu näytti hyvältä. Hinta vaihtelee kuitenkin laaduittain 50-70LE/kpl. Ostos liittyy jotenkin suvun kantaäidin pyhiinvaelluskeikkaan Mekkaan. Sieltä palatessa jaellaan suvulle lahjoja, mutta tämä kuvio jäi vähän hämäräksi ja vaatii selvennystä.

Nämä 1,5-2 km vossikka-ajelut maksoivat 10 reissu, eikä asiakkaalta ruinattu lisää, kuten turistilta aina. Tyttö heräsi kun oltiin veneessä matkalla WB:lle ja ihmetteli kun minä olin porukassa.