Syyria

Suuria muutoksia on menossa Syyriassa. Sergei Lavrov tulee huomenna ja toivottavasti Eki on tomerana, vaikka eihän se mitään auta tai muuta asioita. Mutta tosiasia on että Venäjällä on ratkaisun avaimet. Jos Moskova antaa todella tukensa juuri nimetylle Annanin seuraajalle Brahimille, joka nyt aloittaa yrityksensä ratkoa tilannetta. Vanha algerialainen diplomaatti on kurjan homman alussa. Hän lienee arabi ja puhuu kieltä jota ikivanhassa Syyriassa nyt puhutaan.

Surullista on että pari maailman vanhinta kaupunkia Baghdad ja Aleppo on ollut taistelujen keskellä ja näitä kulttuurin kehtoja on pommitettu ja vielä oman maan tykeillä. Sarjassa kaheliksi muuttuvia yksinvaltiaita on tyyppiesimerkki Bashar al-Assad, jonka habitus on kiltti lääkäri, eikä verenhimoinen diktaattori. Hänen eukkonsa on hyvän näköinen, länsimaisittain pukeutuva ja toimiva nainen, joka on törsännyt rahaa sisustukseen sillä aikaa kun siippa tapattaa siviilejä omassa maassaan.

Syyriasta on viime aikoina loikannut ulkomaille tärkeitä tyyppejä pois lähestyvän katastrofin jaloista, sillä vääjäämättä pienen alaviittiporukan johtama hallinto luhistuu tämän vuoden aikana. Ex-pääministeri loikkasi viime viikolla ja varapressa al-Sharan yritti samaa mutta ilmeisesti salainen poliisi sai vihiä siitä ja nyt sanovat että hän on kotiarestissa. Sinänsä sekin on tunnustus siitä että kaveri halusi ulos hullunmyllystä. Assadin porukka kutistuu ja hiukan kauemmas asioita miettivät kenraalit ovat livahtaneet ulkomaille. Paon tekee aina vaikeaksi se, että pakenijan suku otetaan panttivangiksi ja kidutettavaksi. Siksi pääministerikin joutui odottamaan että sai sukunsa lähiosaston järjestetyksi ulos turvaan ennen omaa lähtöään.

Britit ovat tukeneet kapinallisia monella konstilla. Viimeksi tuli tietoa että ovat antaneet apuaan tiedustelutiedoilla, jotka ovat sitten auttaneet opposition asemiehiä. Aikaisemmin ovat antaneet luotiliivejä ja radiovehkeitä viestintään. Varsinaisia sotavehkeitä ei virallisesti ole toimitettu, mutta ainakin sinkoja ovat kapinajoukot jostakin saaneet ja onnistuivat ohjuksella pudottamaan hallituksen koneen, josta oli video YouTubessa. Näitä tuho- ja tappovehkeitä on maailma pullollaan, koska USA ja muut asekauppiaat ovat kyllästäneet markkinat kaikkialla pallollamme.

Jo Eisenhower lähtöpuheessaan varoitti vaarasta joka uhkaa sotateollisen klusterin suuresta vaikutusvallasta. Asekauppiaat kun tarvitsevat aina testikenttiä joilla todistaa uusien tappovälineidensä tehon ja siksi lietsovat uusia sotia. Niitä on mukavinta yllyttää köyhiin ja kaukaisiin maihin joissa neekerit ja muut mutiaiset tappavat toisiaan ja mahdollisimman kaukana asetehtaista ja valkoisista herroista. Se ajatus on lisännyt kovasti kaukaa ohjattavien lentävien laitteiden kehittelyä. Onhan se paljon helpompaa tappaa siististi ja verta näkemättä ja ohjata pommilaitetta ilmastoidusta tukikohdasta kaukana rintamista.

Näitä kaukaisia sotia on helppo yllyttää CIAn avulla ja siihen tarvittavat rahat saa nopeasti takaisin kun jenkit saadaan hurmioon ja puolustamaan ”demokratiaa” joka on sopiva verho tappamisen teollisuudelle. Venäläiset ja muut kopioivat innovaatioita ja tuottavat halvemmalla massatuhon kamppeita koska tappamisen markkinat vetävät ja sieltä saa helposti valuuttaa. Asebisnes pyörii timanteilla, kullalla ja dollareilla. Rahat hankitaan öljyllä ja huumeilla.