ja sehän sopii kenraaleille.

Port Saidissa räjähti taas, fudiksen merkeissä. Porukka on kovin kiihkeää aina fudiksen ympärillä, mutta nyt siihen sekaantuu myös poliittisia intohimoja. Eilen lauantaina 24.3.2012 oli iso miekkari, koska täkäläinen palloliitto oli antanut uusia määräyksiä sen aikaisemman pahan mellakan tiimoilta. Siinä tapettiin salaisen poliisin järjestämässä teurastuksessa yli 70 ihmistä ja nyt tapahtumasta on syytteessä 75 jeparia ym toimijaa, josta ei ole liikaa kerrottu, tapojen mukaan.

Nyt mellakassa kuoli 17v. nuorukainen kiväärin luotiin. On se kumma että maassa ei poliisi osaa toimia muuta kuin ampuen! 15 otettiin putkaan, kymmeniä haavoittuneita, syitä ei ole selitetty. Ovatko ampumahaavoja vai kivityksen seurausta, ei kerrota. Mielenosoitukset tulevat jatkumaan, sillä paikallisen joukkueen kannattajat eivät hyväksy, että heitä rangaistaan poliisin toimista siinä isossa kahinassa. Rangaistus nimittäin kohdistuu katsojiin ja seuraan, vaikka syylliset ovat ihan muualla. Nyt on määrätty, että seura suljetaan pariksi vuodeksi sarjasta, stadion samoin. Senkin jälkeen 4 ottelua pelataan ilman katsojia. Tämähän ei ole reilua ja se näkyy kaduilla. Poliittiset paineet jalkapallon intohimon lisänä on aikamoinen keitos, jolla saadaan kyllä moinen soppa aikaan.

Jää väkisin miettimään mitä tästä seuraa. Onko tämä vanhan vallan temppu, jolla voidaan siirtää vallan luovuttamista siviileille. Jos mellakointi laajenee ja jatkuu, saa kenraalijuntta siitä tekosyyn pitkittää omaa kähmintäänsä. Juntta tarvitsee aikaa saadakseen kaiken laittomasti anastamansa omaisuuden, hotellit, lomakylät, firmat ja kaluston siirretyksi jotenkin omiin käsiin niin, että sen voi pitää vaikka kenraalit jäävätkin sivuun hallinnosta. Nythän nämä salaiset rahavirrat kulkevat valtion budjetin ulkopuolella, verottomana ja armeijan näpeissä. Ja aina armeijassa kenut määräävät. Ja heillä on isot taskut.

Äsken tuli juttu, joka kertoi jotakin perustuslakitiimin valinnasta, mutta se meni ohi minulta. Kun tietää arabien tavan saada riita aikaan joka asiasta ja halun kinata kaikesta, on ennuste huono sille, että ”sata viisasta” saisi aikaan uuden perustuslain kahdessa kuukaudessa. Nyt on jo kulunut toista kuukautta, eikä porukkaa ole saatu nimetyksi. Miten se saisi tärkeän lain hiotuksi tässä ajassa. Seuraaja Muballe valitaan toukokuun lopussa, jos valitaan. Ja kun parlamentti ei saa valmista aikaiseksi, voi siitäkin tulla tekosyy vallanvaihdon viivytykselle. Scaf-Tantawi saa sanoa, että eihän tälle mellakoivalle porukalle voi antaa valtaa, kun ei ole perustuslakiakaan. Silloin syttyy kyllä sisällissota, ennustan minä.