Mari Luomi

On julkaissut kirjan The Gulf Monarchies and climate chance, jota saa tilata Amazonista. Kun aihe ja termit ovat vaikeita ja kirja ulkomaan kieltä, joudun odottelemaan josko joku sen kääntäisi. Lienee vain niin pienen joukon kiinnostuksen kohde, etten sitä kirjaa suomeksi näe, vahinko.

Suomalainen tohtori, hyvännäköinen nuori, vaaleatukkainen nainen herättää ainakin olemuksellaan öljysheikit. Toivottavasti hän kykenee herättämään äijät myös ajattelemaan yläpäällään.

Marista on kirjoitettu haastattelu Green Prophet-lehteen.

https://mail.google.com/mail/ca/?ui=2&shva=1#inbox/13e5fca7946c29fd

Ulkopolitiikka lehdessä ML arvostelee useita kirjoja ja kirjoittaa artikkeleita.

http://www.ulkopolitiikka.fi/search/?author=Mari+Luomi

Mari Luomi ymmärtääkseni työskentelee edelleen tutkijana öljyvaltioissa. Haastattelusta ja kirjaesittelystä sain sen kuvan, että suuri osa Qatarin imagosta ilmastoasioissa onkin vain viherpesua. Maan hiilijalanjälki on maailman suurin. Sinne ollaan rakentamassa jättimäistä stadionia, joka hyödyntää tehokkaasti aurinkoenergiaa. Toinen merkittävä ekoteko, Masdar City, on rakenteilla naapurissa, Abu Dhabissa. Mutta sekin maa on ristiriitoja täynnään, sillä sinnehän on rakennettu se älytön torni, nykyisin vielä maailman korkein rakennus. Joku kaheli öljysheikki on jo kehuskellut rakennuttavansa yli kilometrin korkuisen talon, vain ottaakseen sen tittelin. Älytöntä resurssien haaskausta täysin turhaan rakenteluun.