Nettiriippuvuus ja muita kummia

 

Sain taas ”kiertokirjeen” SeFeltä eli Suomalaiset Egyptissä. Siinä kaivataan opettajaa harvakseltaan kokoontuville kielenylläpito-tunneille niille lapsille, jotka Kairossa asuvat. Se kertoo siitä, että kaikki eivät ole karanneet pois, niin kuin monen muun kansan keskuudessa on katoa käynyt. Suomalaiset ovat realisteja ja onneksi emme ole kansana vihattuja.

 

Menen huomenna koko päivän retkelle tutustumaan pariin kohteeseen, joissa esitellään uusia ratkaisuja lähienergian tuotantoon. Hajautettu energian tuotanto tulee voimalla, koska se on järkevää. Paikallisesti tuotetusta säästetään monella tavalla. Kerron lisää kun olen omaksunut.

 

Siitä koko päivän retkestä sain hyvän hetken viedä läppäri hoitoon, jonka on uusi ystäväni Harri luvannut hoitaa. Lupasi avun työosuuden ilmaiseksi, mistä suurkiitos. On tarkoitus vaihtaa pyörivä kovalevy täysin sähköiseen muistiyksikköön, jonka pitäisi nopeuttaa konetta 4-5X. Samalla uusitaan käyttis, joka Luxorissa konetta alustaessa oli vaihdettu supistettuun versioon, joka ei salli täysien tehojen käyttöä eikä joitakin ohjelmia. Tavoitteena on asentaa ohjelma jolla voin katsella ääniä grafiikkana. Se liittyy lepakoiden tunnistukseen, kun se ei korvakuulolta ole kovinkaan varmaa, sillä 3 lajia lähettää tutkausääniään samalla taajuudella 45 kilohertsiä. Vain äänen katsominen graafisena käyränä voi varmistaa lepiksen lajin.

 

On pakko tunnustaa että olen ihan riippuvainen netin käytöstä ja siksi on kai ”pakko” hankkia nopeampi yhteys. Kiinteää kuitulaajakaistaa en saa, kun sen estää telefirmojen laillinen kolmen monopoli. (mikähän sana siihen sopii, kun ei ole duopoli? Oligopoli kai sitten ja valtion sallima) Siis tarjolla on vain vanha kuparilanka-yhteys joka ei salli tavoitteena olevaa 100 megaa. Nyt kun päiväni ovat aika sidottuja tänne muorin kodin lähistölle, on netti kovin tärkeä. Päiväsaikaan voin katsoa videoita YouTubesta tai Areenasta, mutta kun koululaiset tulevat kotiin ja alkavat pelata yms, hidastuu yhteys niin ettei sen hitautta kukaan jaksa. Sama muuten sitten myöhään yöllä jolloin naapurusto katsoo leffoja ja pornoa joten silloinkaan luontodokkaria tai AJ politiikan ohjelmia ei näe kuin 3 sekunnin pätkinä.

 

Uusi kuvio on, kun ilmoittauduin päiväkotiin vaariksi kerran viikossa. Kuulemma jo tunnin parin vierailu voi olla hyväksi muksulle, jonka omat vaarit ovat joko kuopattu tai asuvat kovin kaukana. Perjantaina saan ensituntumaa, mutta mua ei jännitä kun on sentään 4-6 kakaran kokemukset takana laskukaavasta riippuen. Olen aikanaan vaihtanut pitkästi toista tuhatta vaippaa ja pesut päälle että kokemusta löytyy. 

 

Kävin illalla syksyn ehkä viimeisellä lepakkokierroksella, mutta kun on selkävaivoja en viitsinyt koko kolmiota kiertää. Varsinkin kun oli kovin vähän hyönteisiä liikkeellä. Vain rannassa ja metsässä sain havainnot ja pari pohjiksen ohilentoa pusikoiden lähellä. Komea kuu taivaalla vähentää lentohaluja, kai pöllöjen pelosta. Tämän olen nyt kokenut kolmen täysikuun aikana peräkkäin.