Occupy = miehittää, vallata

"USA:n hallitus on parasta mitä rahalla saa - ja nyt se on myyty !"  Eniten tarjosi rahamaailma, kapitalisti. Näin totesi mielenosoittaja Washingtonista.

Suurilukuisena nuoret, mutta myös varttuneempi väki, työttömät ja asuntonsa menettäneet ovat osoittaneet mieltään jo kuukausikaupalla. Liike alkoi jenkeistä, mutta on levinnyt  nopeasti koko läntiseen maailmaan. Suomessa liike on kai vahvimmillaan Turussa, jossa se pystytti telttakylän ja on ollut hakauksessa poliisinkin kanssa.

USA valmistautuu presidentinvaaleihin. Obamalle haetaan vastusta ja rahamiehet taistelevat paikasta. Sikäläisen tavan mukaan muutama on jo luovuttanut, mutta ehti polttaa jo paljon rahaa kampanjaan. Siellä ei pärjää vaaleissa meikäläisillä budjeteilla.  Jenkit ovat keksineet paremmat tavat rahoittaa vaaleja rikkomatta avoimesti lakeja. Mutta tiedetään että suuri raha tulee ase- ja öljybisneksestä. Miten se raha siirtyy on salattu taitavasti, eikä siellä sorruta lautakasa-tasolle. Ei taideta käydä taidekauppaakaan. Poliittiset ja muut lahjoitukset ovat verovapaita, jolla lie suurikin vaikutus. Obama keräsi edelliseen kampanjaansa jättibudjetin vain saamalla pikku lahjoituksia "koko kansalta".  Voisi toivoa samanlaista ilmiötä Pekan tueksi meillä kotona.

Tämä suurteollisuuden raha menee perinteen mukaan oikeistolle eli republikaaneille. Raha ei ole vastikkeetonta, vaan sen ottaja sitoutuu järjestämään uusia öljylähteitä jossakin päin maailmaa ja siihen sopii hyvin pieni sota, jossa voidaan käyttää uutta tekniikkaa.  (Usea haluaisi tässä käyttää sanaa teknologia, mutta opin jo vuosia sitten kieliproffalta, että Suomen sana tekniikka sisältää kaiken saman). Jenkit ovat olleet aina tosi kekseliäitä uusien aseiden ja tappokonstien parissa.

Nyt on taas kehitetty uusi ase, kevyt yhden miehen käytettävä, singon sukuinen laite. Sillä ammutaan 25mm paksuisia ammuksia, joiden sisään on pantu pieni tietosiru. Ammuksen kulkema matka mitataan aseella ennen laukausta ja pikku tietokone räjäyttää panoksen juuri oikealla sekunnin murto-osalla. Näin saadaan tapetuksi sissi tai muu mutiainen vaikka kiven takaa.

Viimeisimmät kehitelmät ovat kaikki perustuneet ajatteluun, että omia miehiä ei riskeerata, vaan tappovehkeitä ohjataan kaukaa. Siksi on kehitetty kaikenlaisia kevyitä lennokkeja. Ensin ne oli pieniä ja kantoivat vain kameroita, joilla saatiin helposti kuva tappelualueelta. Sitten lentolaitteiden kokoa kasvatettiin ja niihin asennettiin pommi, myöhemmin raketteja ja tappokone pääsi takaisin tukikohtaan jonnekin rintaman taa. Näitä laitteita on voitu nyt jo vuosia testata Afganistanissa, mutta on ehditty käyttää jo Pakistanissa ja Afrikassa. Iranin atomikehittelyä on pystytty seuraamaan satelliittikuvista jo vuosikymmenet. Samaan valvontaan on saatu koko pallomme, Venäjä ja Kiina tietysti tärkeimpinä. Siksi nämä kehittävät omaa satelliittitekniikkaansa, mutta ovat kovasti jälkijunassa.

Sota kun ei niissä maissa ole kenenkään bisnes. Jenkit ovat onnistuneet ulkoistamaan sodan ja ratkaisseet siten rahoituksen riittävyyden. Vaihtokaupassa on saatu siistimmät tilastot. Nyt ei niin paljon nuoria miehiä kuole sodassa kuin ennen tätä kehitelmää. Siksi poliittinen vastus on ollut vähäisempää. Bush tyhmemepi saatiin väärillä tiedoilla hyökkäämään IRAKiin ja jatko onkin jo tutumpaa. Nyt sitten aseita testataan ja käyttäjiä koulutetaan Afganistanissa. Tappoaseiden teho on pakko jossakin testata, mieluummin kaukana kotoa.