Jakamistalous nousee

Ruokapiirit, tavaran lainaus, naapuriapu, paikallisvaluutta

     Suomessa yleistyy aikapankki jonka valuuttana on tovi. Liityin toki heti Vihdin Aikapankkiin ja ilmoitin tekeväni pikku remppaa ja avustaa kodin suunnittelussa. Itse kyselin apua tukanleikkuussa, johon mulla on kone, mutta sen käyttö peilin edessä on aika hankalaa, kun asia peilissä näyttää nurinkuriselta.

 

Vihdin Aikapankkiin kuten muihinkin voi liittyä kuka vaan ja kysellä apua pikku pulmiinsa ja vastaavasti tarjota osaamistaan. Itse en ole onnistunut vaihtamaan toveja, en siis ole saanut kyselyä enkä sitä tukanleikkuuta. Ehkä paikkakunta on liian pieni ja se tietysti korreloi aikapankista kiinnostuneiden määrään. Taidan lisätä omaan tarjontaani IKEAsta ostettujen kalusteiden kokoamisen, koska kokemusta on ja joillekin naisihmisille se on vaikeaa.

 

Olen ollut kiinnostunut myös loma-asunnon vaihdosta, joka tuoreen radiojutun mukaan on saanut uusia muotoja. Maailmalla on levinnyt vanhan B&B rinnalle uusi muoto ”airB&B” joka tarkoittaa sitä, että se peti onkin pumpattava ilmapatja. Niitä kun on uusia malleja, täyden sängyn korkuisia ja sähköllä pumpattavia, jolloin se varapeti ei vie tilaa himassa, vaan otetaan komerosta käyttöön vain tarvittaessa.

 

Anna oma kämppäsi muille ja saa vaihdossa vastaavasti kämppä jossakin turistikohteiden ulkopuolelta, vaikka Pariisin laitakaupungilta. Kunhan oma elämä tästä selkiintyy voisin hyvin testata juttua. Kuulin tarinan että joku suomalainen vaihtoi kaksionsa upeaan taloon uima-altaineen ja kolmine makuuhuoneineen, joissa jokaisessa erillinen kh. Se jenkki kun halusi asua pari viikkoa Hesan keskustassa. Vaihto oli siis päittäin ilman rahaa.

 

Jakamistalous.fi on sivusto johon kannattaa tutustua.

http://jakamistalous.fi/2013/06/25/suunta-kohti-jakamistaloutta/#more-122

Tarjosin jo sinne vuokrattavaksi mun vanhan mutta hyväkuntoisen kesäauton, jossa vuokraaja ei ottaisi suurta riskiä kolarista. Sain juuri meilin jossa kerrottiin että systeemiä ei ole saatu käyntiin siksi, että vakuutukset eivät taivu tähän vertaisvuokraukseen. Niistä nyt väännetään ja kun löytyy ratkaisu vakuutusyhtiöltä järkihintaan, asiaan palataan.