Gaza ja tunnelit

 

Egypti on ottanut rajut otteet rajalla johtuen siitä, että terroristit tappivat autopommilla ja kivääritulella 32 sotilasta ja poliisia Gazan rajalla. Nyt AJ näyttää kuvia missä Rafallahissa räjäytetään taloja ja armeija raivaa konevoimalla 500m leveää rajakaistaa koko 10km matkalle Gazan vastaista rajaa.

 

Kiistaa käydään siitä, että tunneleiden kautta virtaa tavaraa molempiin suuntiin ja nyt Egy ja siis al-Sisi sanoo että sieltä virtaa aseita ja terroristeja Egyptiin. Toisaalta Israel väittää päinvastaista. Tilanne on sekava ja ollut sitä jo kauan.

 

Ahtisaari on jo kauan sitten todennut, että Palestinan – Israelin tilanne on avoin haava, joka mädättää kaiken Lähi-Idässä. Se on taustalla kaikessa mitä siellä nähdään. Jopa nykyinen kauhujengi ISIS, josta AJ käyttää lyhennettä Isil, on sen synnyttämä ääriliike.

On tunnettu asia, että työttömyys ja näköalattomuus johtaa ennen pitkää siihen, että nuoret miehet turhautuvat ja ryhtyvät hirmutöihin, kun ei muuhun ole mahdollisuutta. Terrorismi syntyy toivottomuudesta. Kun siihen lisätään koraanin lupaus taistelussa kuolleelle ikuinen taivas jossa neitsyet palvovat, on oppimaton, lukutaidoton ja aivopesty urho valmis taisteluun vääräuskoisia vastaan.

 

Uutiset näyttivät kun rajakaupungissa räjäytettiin taloja siltä uudelta valvontalinjalta. On touhu kovin samannäköistä kuin Israelin hommat toisella puolella. Ei ole ihme, että Gazan pikku alueelle tungettu, sorrettu väestö on katkeraa ja janoaa kostoa. Satuin näkemään koti-tv:ssä kun Israelin suurlähettiläs valehteli että uusia asumuksia ei ole rakennettu palestiinalaisalueilla kolmeen vuoteen. Kuitenkin äsken näin kuvaa rakennustöistä ja uusista taloista jotka vain odottavat juutalaisia muuttajia ja asuntoja oli tuhat. Itä-Jerusalemiin ollaan aloittamassa uutta suurta asutusta vastoin vanhoja sopimuksia, joilla on taattu asema tälle kolmen uskonnon pyhälle paikalle. Kovanaama Netanjahu toimii kuin Putin ja viisveisaa laeista ja sopimuksista. Tuo kova linja ei tiedä hyvää ja veikkaanpa että tullaan vielä näkemään kaameita, kun muslimien pinna palaa laajemminkin.