Nippeleitä Nokiasta, hyttysistä ja Timosta

Soini on lukenut blogiani? Miten muutoin hän olisi keksinyt että pohjoiseen tarvitaan oma euro! Kirjoitin idean 6.6.2012 mutta se tuli tänne blogiin 30.7 tunnetun vuodatuksen häiriön vuoksi. Tässä silloinen pätkä:

Uskon että joku jo hallituksen toimesta asioita setvii, mutta siitähän ei sovi kuiskia. Jos olisin Jutan housuissa (huima ajatus sinänsä) panisin muutamia juristeja ja pankkimiehiä pohtimaan, voidaanko vaikka liittyä ruotsin kruunua käyttämään. Olisi valmiina setelit ja kurssit, kävisi aika notkeasti. Ruotsalaiset ovat kohtuu hyvin pärjänneet ilman euroa ja joissakin asioissa paremmin kuin euromaat. Jos siihen nippuun sitten saisi myös Hollannin, Itävallan, Norjan, Tanskan ja Saksan, olisi käsissä vahva valuutta, nimestä viis. Saisivat Välimeren maat kiehua omissa liemissään.

Nokian kännykällä taidettiin tehdä maailmanennätys. Ei kuitenkaan ihan toivotulla tavalla, vaan joku kännyynsä suivaantunut nuorimies heitti sillä vesilintua yli 100m! Ei tainnut osua veteen kun saivat mitattua heiton. Nyt sitten taas on Suomi palannut kartalle heittolajissa. On ollut omia vehkeitä harjoitteluun. (en ole ihan varma paiskotusta merkistä)

Tämän tarinan tausta on tosi ja murheellinen, sillä ostin aikanaan melkoisen kasan Nokian osakkeita ja tyhmänä uskoin niiden vielä nousevan enkä myynyt kun lasku alkoi. Nyt olisi kai ainoa toivo siinä, että kiinalaiset tulisivat ja tarjoaisivat niistä edes jotakin. On vaan Nokian omistus niin hajallaan ja omistajia kymmeniä tuhansia, joten sellainen sujuva ja huomiota herättämätön erien ostelu ei käy. Ja jos tekee tarjouksen, nousee hinta heti reippaasti. Olisihan se Nokia silti ison kassansa vuoksi hyvä ostos jollekin kännybisneksen isolle toimijalle. Aika näyttää...

Hyttysestä sateessa tuli hauska tieto. Onko tutkijoilla ollut aihepulaa, kun ovat setvineet miten hyttynen selviää pisaran iskusta. Sadepisara saattaa olla painoltaan 50 kertaa hyttysen elopaino, mutta silti hyttynen selviää sateessa. Pisara vain pudottaa sitä kohti maata mutta hyttynen pääsee siitä irti eikä litisty maahan.