Kriisit

Melko tuoretta analyysiä ja faktaa löytyy netistä koko ajan.

http://maailma.net/artikkelit/yhdysvallat_rahoittaa_ja_rahastaa_egyptin_vahvan_armeijan

Muslimimaissa osa kriisiä on aina shiia-ja sunnipuolien keskinäinen riitely, joka pahimmillaan johtaa kansanmurhiin, pommi-iskuihin ja muuhun murhaamiseen, kuten on nähty IRAKissa ja nyt taas Syyriassa, mutta myös Egyptissä.

http://maailma.net/artikkelit/siiamuslimit_vainon_kohteena_egyptissa

Syyriankin tragedia on rasittanut kovasti naapurimaita pakolaisrynnistyksen takia. Apujärjestöillä on suuria vaikeuksia päästä apuun ja siksi leirit rakentuvat yleensä rajoille. Ne sitten rasittavat naapurin rakenteita, kuten Libanonissa nyt.

http://maailma.net/artikkelit/syyrialaisten_massapako_libanoniin_uhkaa_jo_peruspalveluita

Siksi olisi tarpeen ja luontevaa tukea näitä naapurivaltoja, myös rahalla. Syyrian kriisin pakolaisia voisi paremmin auttaa tukemalla apujärjestöjä mieluummin kuin lähettämällä aseita taistelupuolille.

* * *

Venäjällä on päällä jatkuvat kriisit, kun tarvitaan niitä varten oma ministeriökin. Mutta todellinen kriisi on siinä, että Putin on jo ominut Tsaarin otteet maassa. Viimeisin törkeys oli tuomita poliittisessa näytöksessä opposition johtaja Navalnyi vankeuteen. Aina kun poliitikot voivat vaikuttaa oikeuslaitokseen, on maassa kriisi. Ja siihen ei ole lääke hätätilaministeriö.

 

Kreikan hätätila on varmaan aito ainakin niille 25000 valtion leivissä olijalle, joita uhkaa potkut. Pahasti pelkään että siinä joukossa ei ole yhtään korkeamman tason pikkupomoa, jotka ovat ne todellinen ongelma. Kansan menestykselle on suuri vahinko, jos tavallisia opettajia potkitaan pois. Pitäisi vähentää poliittisia virkoja ja suojatyöpaikkoja ministeriön tasolta. Sama koskee poliisia, myös Suomessa. Liikkuvan poliisin lakkautus huolestuttaa ja ihan syystä. En nyt väitä että meillä poliisijohdossa olisi poliittisia nimityksiä kuin ihan korkeimassa johdossa. Supon pomo on aina poliittinen valinta.