Menoja ja tuloja”

Annukka meni raskaiden laukkujensa kanssa kentälle. Hänet vei eilen sovittu epävirallinen taxi, vanhalla Ladalla. Laukku oli niin iso että ei mennyt takaluukkuun, kun pohjalla oli vararengas. Tämä sisäministeriön virkamies tekee siis keikkaa päiväsaikaan, ilmeisesti työajalla? Hankkii näin kehnon virkamiespalkan lisäksi sivutuloja. Hän jopa esitti henkilökorttinsa jossa oli ministeriön vaakuna takeena. Hän sen näytti siksi, että lupasi huolehtia raskaan laukun menon läpi punnituksen, ja todisti että hänellä on vaikutusvaltaa. Ensin oli tukena Ahmed W, mutta hänen apunsa jäi nyt käyttämättä, sillä virkamies keksi tunkea laukut ykkösluokan punnitukseen, jossa on suuremmat painot sallittu. Annukka raportoi asian kentältä, sillä minulla on sama kaveri kuskina seuraavana yönä. Maksu piti suorittaa autossa, piilossa poliisin katseilta.

Tältä kaverilta oli peräisin tieto, että tänään olisi pitänyt olla jotakin meteliä tai ainakin aihetta ruuhkaan, ja siksi menoa aikaistettiin. Sillä tänään piti julkistettaman tieto siitä, ketkä ovat täyttäneet ehdot ja menossa vaaliin, ehdokkaaksi presidentin hommaan. Paperit meni sisään kai lauantaina, joten kiirettä on pitänyt jos ovat laskeneet ja tarkistaneet kaikkien tarjokkaiden kannattajakortit. Toisaalta useilla vakavasti otettavilla kandidaateilla on ollut vaadittavat 30 kansanedustajan nimeä, joka riittää. Ne 30 000 nimeä on silti jokunen porukka voinut kerätä ja on siinä nimikoukeroissa setvimistä. Minä olin aikanaan antamassa nimeni Veltto Virtasen ehdokkuudelle, vaikka en edes aikonut häntä äänestää. Olinpahan sitä mieltä että erikoisia tyyppejä on suotavaa olla ehdolla ja sitkeästi on Veltolle kannatusta löytynyt. Onpa tainnut selvitä jopa ilman suuria menoja.

Soitti”vanha” nettituttu Elisabet, joka tuli juuri Hurghadasta ja aikoo shoppailla kolme viikkoa Cairossa. Hän kertoi jo aikaisemmin ostaneensa kaikki vaatteet ja kengät jo parikymmentä vuotta täältä. Ilman muuta kannattaa niin toimia, mutta minä en tarvitse kyllä yhtään menoa enkä vaatetta lisää. Paavokin kuulemma tulee tänne tyhjän kassin kanssa ja ostaa Luxorista vaatteet. Cairosta saisi vielä edullisemmin, jos tietää paikat. Täällä on kivaa että hinnat on esillä eikä tarvitse tinkiä.

Minulla on rankka menomatka edessä, sillä kone lähtee ylihuomenna 02.55 ja sitten on 7 tunnin odotus Istambulin kentällä. Pitää löytää jokin kolo jossa voisi harrastaa nukkumaan menoa.

Tämä päivä menee vanhaan keskustaan tutustumiseen ja käyntiin verstaalla, josta tulee mukaan mallikappale. Siitä toivon joskus saavani tuloja.

Illalla on alustavasti sovittu tapaaminen Elisabetin kanssa, joka on keksinyt edullisen terassin, menomestan jossa voidaan istua iltaa viinin merkeissä. Illalla pitää myös ehtiä käväisemään Tahririlla ostamassa Hannun tilaamia vallankumous-paitoja. Aukion ohi on tullut ajetuksi jo monta kertaa, mutta aina on ollut olevinaan tärkeämpää menoa. Toisaalta kauppiaatkin avaavat tarjontansa vasta hämärissä. Kerran ohi ajaessa jossakin metalliaidassa paitoja näkyi roikkumassa. Pitäisiköhän ostaa Egyptin lippu, joita saa tosi halvalla, että olisi kovin pieni meno.